Aktuális

Soproni szülőgyilkosság: elfelejthette bevenni a gyógyszereit Róbert

A 42 éves férfit előzetes letartóztatásba helyezték, pszichés állapota miatt az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe viszik.

Előzetes letartóztatásba helyezte a Győri Járásbíróság azt a 42 éves férfit, aki a gyanú szerint pénteken olyan súlyosan bántalmazta idős szüleit soproni lakásukban, hogy a helyszínen meghaltak.

A jogerős határozat szerint a férfi pszichés állapota miatt fennáll az újabb erőszakos bűncselekmény elkövetésének lehetősége. Emellett a már megtörtént bűncselekmény súlya és a tanúk befolyásolásának lehetősége is indokolta az előzetes letartóztatást. A férfit az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe viszik.

Kivezetik a tárgyalás után a Gyõri Járásbíróság épületébõl azt a 42 éves férfit, aki a gyanú szerint november 3-án megölte szüleit Sopronban (MTI Fotó: Krizsán Csaba)

A Bors információ szerint a lakók először azt hitték, hogy csőtörés történt, mert mindenhol ömlött a víz. Arra lettek figyelmesek, hogy a harmadik emeleten nagy csörömpölés van, majd kijöttek a tűzoltók és a rendőrök. Aztán már csak azt látták, hogy elvitték a férfit. A helyszínen készített rendőrségi videóból kiderült, a csőtörés oka az lehetett, hogy a férfi a lakást is szétverte.

Az egyik szomszéd azt mondta a lapnak, hogy jól ismerte Róbertet, és a házban senki sem gondolta volna, hogy képes megölni a szüleit. Igaz, tavaly volt az első komoly dühkitörése, akkor is a rendőröknek kellett közbeavatkozniuk, bár a szüleit nem bántotta.

Pár hétre a pszichiátriára került, majd miután kiengedték, mindennap szednie kellett a gyógyszereit. A szomszéd szerint valószínűleg nem vette be őket a gyilkosság előtt, és újra kijött rajta az agresszió.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top