Aktuális

Az angol rendőrség már nyomoz Kevin Spacey ellen

Pénteki brit médiaértesülések szerint a londoni rendőrséghez is bejelentés érkezett Kevin Spacey ellen szexuális bűncselekmény vádjával. A Scotland Yard vizsgálatot indított.

A kétszeres Oscar-díjas amerikai színészt a bejelentő, egy most 32 éves férfi azzal vádolja, hogy 2008-ban Londonban szexuális támadást követett el ellene. A férfi a Sunnak elmondta, hogy a kérdéses időpontban Kevin Spacey londoni otthonában tartózkodott, ahol elaludt, és arra ébredt, hogy a színész molesztálja.

A Scotland Yard nevek említése nélkül csak annyit közölt, hogy külön parancsnokság alatt működő, elsősorban gyermekek elleni visszaélések és szexuális bűncselekmények felderítésére szakosodott ügyosztálya vizsgálja a bejelentést, amely november 1-jén érkezett.

Kevin Spacey a Kártyavár című sorozatban (forrás: Netflix)

Spacey-t először egy színésztársa, Anthony Rapp vádolta meg a múlt hónap végén azzal, hogy szexuálisan zaklatta őt 1986-ban. Rapp saját elmondása szerint 14 éves volt az incidens idején. Az ügy nyilvánosságra kerülése után Kevin Spacey a Twitteren azt írta, hogy nem emlékszik a Rapp által elmondottakra, de közölte: ha valóban úgy viselkedett, ahogy azt színésztársa leírta, akkor őszinte bocsánatkéréssel tartozik neki elfogadhatatlan ittas viselkedéséért.

Spacey-t azóta a Kártyavár című népszerű sorozat stábjának nyolc jelenlegi és korábbi tagja is megvádolta szexuális zaklatással. Spacey a sorozat főszereplője volt. A széria hatodik évadát most forgatják, de a Spacey-t ért vádak miatt a Netflix és a produkciós cég a minap felfüggesztette a forgatást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top