Aktuális

Végre lebontják a Corvin Áruház álhomlokzatát

Megkönnyebbülhetnek a budapestiek: lekerül a Blaha Lujza téri Corvin Áruházról az épületet jelentős mértékben elcsúfító egyszerű alumíniumborítás. A józsefvárosi képviselő-testület döntött így.

A józsefvárosi képviselő-testület november elején elfogadta azt a rendeletet, amelyben arról döntött, hogy a Corvin Áruház Blaha Lujza tér felőli burkolatát hatósági végrehajtás keretében lebontatja – írja a Fővárosi blog. Az álhomlokzat eltávolítása önként vállalt feladat, amelyre 22 millió fedezetet biztosítanak az általános működési tartalék terhére.

A Corvin Áruház az egyik legrégebbi budapesti nagyáruház, először itt üzemeltek be mozgólépcsőt Magyarországon, központi fekvésének köszönhetően pedig a főváros egyik leglátogatottabb áruháza volt évtizedeken keresztül.

Elegáns homlokzatát akkor takarták be a bordázott álhomlokzattal, amikor 1967-ben Centrum Áruházzá keresztelték, és kívül-belül felújították, helyrehozták a viharos huszadik század által az épületben okozott károkat.  Ekkor került a tér felőli homlokzatra az azóta megkopott, egyszerű alumíniumborítás.

Címlap: Fortepan

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top