Aktuális

Még mindig a patkányinvázió borzolja a makóiak idegeit

Irtja a város, mégsem tűnnek el a makói patkányok. A kártevő rágcsálók a romos, senki által nem lakott épületekben húzzák meg magukat, de a makói Honvéd városrész épségben álló házait sem kímélik.

A makói Honvéd városrészben, a Táncsics Mihály utcában lakó Matajsz Jánosné a Délmagyarnak arról számolt be, előfordul, hogy akár 30-40 patkány is rohangál egyszerre az udvarán. Az állatok a hátsó kerítésen túli, elhanyagolt, lakatlan portáról jönnek át a kerítés tövében fúrt lyukakon, és mindent tönkretesznek: Matajsz Jánosné 150 baromfijának a felét tavaly leölték. 

A lap azt írja, hogy a patkányinvázió ellen próbál tenni az önkormányzat, a nő is kapott a védekezés érdekében két zacskó irtószert, de úgy tűnik, hogy a legutóbb októberben szervezett patkányirtás sem volt elég. A kiirthatatlanság legfőbb oka valószínűleg az, hogy az adott makói városrészben sok az elhanyagolt, lepusztult, romos állapotban lévő porta, amelyek megfelelő búvóhelyet jelentenek a kártevőknek. Ráadásul a romok egy része magántulajdonban van, így az önkormányzat nem is nyúlhat hozzájuk, irtást sem végezhet ezeken a telkeken.

A lap megkérdezte a városházát ez ügyben, ahol elmondták, hogy augusztus óta összesen hét bejelentést kaptak rágcsálók felbukkanásáról, és ezeken a helyeken a múlt héten is irtottak. Ettől függetlenül a Honvéd városrészben decemberben lesz idén még egy irtás. Az önkormányzat szerint bármilyen rossznak tűnik a helyzet, az előző évekhez képest még így is jelentős mértékben csökkent a bejelentések száma. Ez arra enged következtetni, hogy a rágcsálók száma a rendszeres irtásnak, a közterületen található illegális lerakók megszüntetésének és a nyílt csapadékcsatornák karbantartásának köszönhetően lecsökkent. 

Címlapi kép: MTI/Kovács Attila

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top