Aktuális

Vigyázz, hamis húszezresek jelentek meg!

Egy gödöllői gyorsétterem hívta fel a figyelmet a hamis bankjegyekre, amelyekkel náluk fizettek. A másolatok ráadásul olyan jól sikerültek, hogy nem könnyű észrevenni a csalást.

A gödöllői Kaja Tanya gyorsbüfé posztolta a Facebookon, hogy a városban hamis bankjegyek bukkantak fel. Azt írják, hogy a napokban az egyik vendégük fizetett egy húszezressel, amelyről csak később derült ki, hogy hamis.

A pénzzel egy férfi vásárolt, másnap pedig újra próbálkozott. Miután szóltak neki, hogy a bankjegy hamis, kitépte a munkatárs kezéből a pénzt, és elmenekült. A büfé szerint valószínűleg gödöllői vagy környékbeli lakosról van szó, mivel már többször is járt náluk.

Mivel a hamis pénz az 500 forintos bankjegyre van nyomtatva, tapintásra sem lehet észrevenni, hogy nem igazi. A hamisítvány fém csíkjából viszont hiányzik a 20 000 forintos felirat, valamint a vízjelben Deák helyett Rákóczi képe látható.

A gyorsétterem feljelentést tett az ügyben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top