nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Megosztotta történetét a gyerekkorában szexrabszolgaként tartott lány

Megosztotta történetét a gyerekkorában szexrabszolgaként tartott lány

Nyolc-kilenc éves volt, amikor a nevelőapja elkezdte szexuálisan bántalmazni őt, volt, hogy a férfi mindennap megerőszakolta a lányt. A gyerek próbált volna menekülni, de a saját anyja ezt nem engedte, asszisztált a kislány megerőszakolásához. Sok évvel később az áldozat, D. C. a Kisalföldnek mesélte el, hogy mit műveltek vele.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Egy évekkel ezelőtt a Szigetközben történt súlyos szexuális erőszak esetét írja le a Kisalföld az áldozat, D. C. elmesélése alapján. D. még 8 éves gyerekként édesanyjával került Magyarországra 2005-ben a Távol-Keletről, miután anyját egy szigetközi településen élő férfi feleségül vette. A kislányt a költözést követően azonnal elkezdte zaklatni a nevelőapja.

A gyereknek együtt kellett fürödnie vele, majd kielégítenie nevelőapja vágyait. A férfi egy papírt íratott alá a nyolcéves gyerekkel, hogy önszántából létesít vele szexuális kapcsolatot. Nem sokkal később pedig már meg is erőszakolta a kislányt.

A lány hiába sírt, tiltakozott, nem volt támasza, miközben hetente legalább egyszer, de volt, hogy a férfi mindennap megerőszakolta (ezekről az alkalmakról a férfi naptárt is vezetett). A gyerek anyja ugyanis asszisztált az erőszakhoz, pofonokkal törte le D. ellenállását, azzal fenyegetőzött, hogy ha a gyerek nem teljesíti nevelőapja gusztustalan vágyait, akkor mehetnek vissza abba az országba, ahonnan jöttek. 

A lányt sokszor bántalmazták: pálcával ütötték, nadrágszíjjal verték, a tetőtérben adtak neki szobát, amelynek az ajtaját nem lehetett bezárni. Volt, hogy a szülők elutaztak, de nem gondoskodtak a gyerek élelmezéséről, orvoshoz sem vitték a kislányt. A büntetőügyben a bíróság szerint

a vádlottak D. testi, erkölcsi, érzelmi fejlődését súlyos mértékben veszélyeztették.

2013 nyarán aztán a lány egy iskolai barátjától és annak apjától kért segítséget, utóbbi pedig azonnal értesítette a rendőrséget. Később a nevelőapa a bíróságon többek közt azzal védekezett, hogy „a szexuális együttléteket nem ő kezdeményezte, hanem a sértett közeledett felé kilencéves korában. Erőszakra soha nem került sor, s az anya is csak nevelő célzattal adott néha egy-egy nyaklevest.” Az anya az eljárás során egy beadványban úgy védekezett, hogy férje az évek során érzelmi és anyagi függőséget alakított ki köztük, melyből ő próbált szabadulni, de nem tudott. Végül a Győri Törvényszéken tartott tárgyalássorozat végén tavaly a nevelőapát társtettesként elkövetett szexuális erőszak és gyermekpornográfia miatt 14 év, az anyát 9 év fegyházbüntetésre ítélték.

A mostanra nagykorúvá lett lány és az őt képviselő ügyvédi iroda kártérítést követel, jelenleg 30 millió forintos nem vagyoni kárról folyik az eljárás a győri törvényszéken. Gaál Dániel ügyvéd szerint a jogsértés súlya, ismétlődő jellege és D. egészségügyi károsodása miatt jelentős összegről van szó. A 30 millió forintos kártérítés akár még jelentősen emelkedhet is a szakértői vélemények tükrében.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon