Aktuális

Árokba borult a kézilabdások busza, kamaszlány mentette ki a társait

Böhönye és Nagybajom között szombat délután ütközött egy gépkocsi a kaposvári női kézilabdacsapat kisbuszával, amely az árokba borult.

Meccsről jöttek hazafelé a Kaposvári Egyetem Sportegyesülete NB II-es női ifjúsági csapatának játékosai, amikor az ütközés történt. Az árokba borult kisbusz egyik utasa, egy tinédzser lány nem vesztette el a lélekjelenlétét: kirúgta a busz egyik ablakát, társai azon át tudtak kimenekülni az életveszélyessé vált járműből. A lánynak egyébként ez volt a negyedik közúti balesete.

A Blikk megtudta, hogy 12 fiatalkorút és 2 felnőttet vittek a Kaposi Mór Kórházba. Többen koponyasérülést szenvedtek, egyiküket bent tartották. „Az elsődleges vizsgálatok alapján az utasok többsége könnyebb sérüléseket, zúzódásokat szenvedett, de néhányuknál felmerült a csontsérülés, törés gyanúja is” – nyilatkozta a balesetről Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

A kaposvári női kézilabdacsapat (forrás: Kaposvári ESE FB)

A kaposvári női korosztályos kézilabdacsapat (forrás: Kaposvári ESE FB)

A fékezés, illetve a borulás közben szerezték a lányok a sérüléseiket. Akik jobban voltak, segítettek a többieknek, és nyugtatgatták egymást, ugyanakkor még mindig zaklatottak. Nagy szerencsénk volt, fel kell még dolgoznunk a történteket, néhány hétig biztos nem lesz edzés” – mondta Kovács Ferenc, a sportklub szakosztályvezetője.

A rendőrség még vizsgálja a baleset körülményeit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top