Aktuális

Több tízezer háztartás maradt áram nélkül a heves szélvihar miatt Csehországban

Több tízezer háztartás maradt áram nélkül Csehországban az országon szombat éjféltől átvonuló rendkívül heves, esővel kísért szélvihar miatt. Komoly fennakadások vannak a közlekedésben is – értesült az MTI.

„Az ország 14 térsége közül tízben több száz problémát jelentettek a magasfeszültségű vezetékeken is. Hét régióban vészhelyzetet hirdettünk, minden erőnkkel a hibák elhárításán dolgozunk. A legsúlyosabb problémák az Ústecky, Královohradecky, a Libereci és a Közép-csehországi régióban vannak” – közölte Sona Holingerová, a cseh energetikai művek, a CEZ szóvivője.

 A nagy erejű szélvihar számos háztetőt rongált meg középületeken és családi házakon, fákat, póznákat tépett ki. A kidőlt fák sok helyen akadályozzák a közúti és a vasúti forgalmat is. A problémák miatt leállt, szünetel a közlekedés több tucatnyi regionális vasútvonalon, elsősorban az ország nyugati és északi régióiban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top