Aktuális

Újabb színésznő vádolja szexuális erőszakkal Harvey Weinsteint

Ezúttal egy 43 éves norvég színésznő vádolta meg szexuális erőszakkal a botrányba keveredett befolyásos producert. A Weinstein több áldozatát képviselő ügyvéd szerint a filmes produkciós vállalatának (The Weinstein Company) létre kell hoznia egy alapot, amelyből kártalaníthatja a szexuálisan bántalmazott nőket.

Gloria Allred, a Weinstein-ügyben érintett több áldozatot képviselő ügyvéd szerdai sajtótájékoztatóján mondta el, hogy a producer újabb áldozata lépett nyilvánosság elé: a norvég Natassia Malthe színésznő azt állítja, hogy a filmmogul 2008-ban, a Bafta-gála éjszakáján erőszakolta meg londoni hotelszobájában.

Harvey Weinstein áldozatainak a száma napról napra nő (Fotó: Getty Images)

Dominique Huett színésznő, aki szintén szexuális erőszakkal vádolta meg a producert, kedden indított polgári kártérítési pert a TWC ellen Los Angelesben, mert mint hangsúlyozta, a vállalat tisztában volt a producer ügyivel, tehát bűnrészes bennük.

Allred szerint már legalább 50 nő állítja, hogy szexuálisan bántalmazta őket Weinstein, és féltucatnyian gyanúsítják szexuális erőszakkal. Az ügyvéd ezért arra szólította fel a The Weinstein Co. filmvállalatot, amelynek Harvey Weinstein a társalapítója volt, hogy állítson fel egy választott bíró által felügyelt pénzalapot, amelyből majd a kártalanításokat lehet rendezni.

Allred arra hivatkozott, hogy a produkciós cég sok millió dollárt keresett, miközben Harvey Weinstein „elképesztően durván viselkedett és a legmegvetendőbb dolgokat művelte”.

Sallie Hofmeister, Weinstein képviselője szerdán ismét közleményben tagadta, hogy a producer valaha is szexuális erőszakot követett volna el, vagy nem közös megegyezéssel lépett volna szexuális kapcsolatba bárkivel. A Weinstein vállalat egyelőre sem a Huett által indított pert, sem Allred felszólítását nem kommentálta.

A 65 éves producer elleni vádak ügyében a Los Angeles-i és a New York-i rendőrség is nyomozást folytat. Weinsteint korábban a Brit Filmakadémia és az Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia is kizárta tagjai közül, a BBC News szerdán közölt értesülése szerint pedig a Brit Birodalom Rendje kitüntetésétől is megfoszthatják, amelyet 2004-ben kapott meg a brit filmiparhoz való kiemelkedő hozzájárulásáért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top