nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Magyarországon fogták el a pakisztáni mészárost

Magyarországon fogták el a pakisztáni mészárost

A magyar hatóságok itthon fogtak el kedden egy hetvenszeres gyilkosságért körözött pakisztáni állampolgárt osztrák kollégáik közreműködésével. A hírt az osztrák Szövetségi Bűnügyi Hivatal (BK) közölte szerdán.
Avatar
NLC/MTI
f Ajánlom

A pakisztáni rendőrség körözési listájának élén szereplő 35 éves férfi „pakisztáni mészáros” néven ismert. Osztrák nyomozók informátorokra támaszkodva kiderítették, hogy a férfi embercsempészek segítségével Ausztriába akart jutni. Az osztrák hatóságok a BK Embercsempészet és Kereskedelem Hivatalának szakértőivel értesítették magyar kollégáikat. „Nagyon gyorsan kellett  intézkedni” – hangsúlyozta Vincenz Kriegs-Au, a BK szóvivője szerdán.

Rendőrök járőröznek az ideiglenes biztonsági határzár mellett a magyar–szerb határon 2015-ben (fotó: Ujvári Sándor / MTI)

Rendőrök járőröznek az ideiglenes biztonsági határzár mellett a magyar–szerb határon 2015-ben (fotó: Ujvári Sándor / MTI)

A közölt információk alapján a magyar hatóságok a Baranya megyei Bólynál lévő erdőségben, a horvát–szerb–magyar hármas határ mentén elfogtak 42 illegális bevándorlót, köztük rejtőzött a nemzetközi elfogatóparancs alapján körözött, gyilkossággal gyanúsított pakisztáni férfi is. Őt azonnal letartóztatták az Interpol-körözés miatt – tette hozzá Kriegs-Au. A hírt a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság is megerősítette.

A férfi Pakisztánnak történő kiadatásáról a következő napokban hoznak döntést. Azzal vádolják, hogy mintegy 70 embert gyilkolt meg pénzért Pakisztánban.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon