Aktuális

Ez történik ma, Kovács Kati szülinapján

Budapesten szerdán reggel 07:14-kor kel fel a Nap, és 17:40-kor nyugszik. Kovács Kati szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. október 25.

Ezen a napon:

  • 1896-ban Ferenc József felavatta az Iparművészeti Múzeumot,
  • 1950-ben Teréz anya szerzetestársulatot alapított Kalkuttában,
  • 1955-ben bemutatták az első mikrohullámú sütőt,
  • 1956-ban sortüzet nyitottak a Kossuth téren békésen tüntető tömegre,
  • 1984-ben felfedezték a Hepatitis-vírust,
  • 1990-ben megkezdődött a taxis blokád.

A nap mottója:

Az ember nem folytat olyan életet, amelyet még maga előtt sem mer védelmezni.
Thomas Mann

Névnap:

Október 25-e Bianka, Blanka, valamint Dália, Dárius, Cserjén, Dömös, Krizanta, Réta, Harlám, Bonifác, Bónis, Döme, Marcián, Fodor, Kadosa, Móric, Jusztin, Mór, Margit, János napja.

Október 25-én született:

Pablo Picasso festőművész, Johann Strauss zeneszerző, George Bizet zeneszerző, Kovács Kati énekesnő, Katy Perry énekesnő, Országh László nyelvész, szótárszerkesztő, Mészáros Antónia újságíró, szerkesztő-műsorvezető, Glenn Tipton gitáros a Judas Priestből, Matthias Jabs, a Scorpions gitárosa.

Időjárás:

Eleinte kevesebb lesz a felhő, majd északnyugat felől átmenetileg erősebben megnövekszik a felhőzet, de csapadék nem valószínű. A Kisalföldön megélénkül a délnyugati szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. Az Északi-középhegység völgyeiben akár 0 fok alá is eshet a hőmérséklet, talaj menti fagy több helyen is valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között várható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top