Aktuális

Megerőszakolt és kirabolt egy nőt, tíz év fegyházbüntetést kapott

Súlyosbították a debreceni férfi ítéletét, kilenc helyett másodfokon tíz év fegyházbüntetést kapott.

Az elítélt, V. J. 2016. október 8-án Debrecen belvárosában szórakozott, alkoholt fogyasztott, és ittas állapotba került. A sértett, egy fiatal nő szintén a belvárosban időzött, majd az éjszaka folyamán barátjánál volt, akitől hajnal 4 óra körül, feldúltan távozott. 

A Méliusz Könyvtárnál járt, amikor V. J. a háta mögé lépett, és hátulról átkarolta. A férfi megemelte a sértettet, és a Bem téren lévő bokros, parkos részhez tolta. A sértett igyekezett kiszabadulni a szorításból, de nem sikerült neki.

Közben a férfi közölte vele, hogy meg fogja erőszakolni.

A parkban a sértett segítségért kiabált, megkarmolta és próbálta megütni támadóját, aki erre legalább négyszer ököllel fejen, tarkón ütötte a lányt. A bántalmazás során a férfi azt is közölte áldozatával, hogy „a mai napot nem fogja túlélni”. V. J. alulról levetkőztette és szexuális aktusra kényszerítette a lányt, aki ellenkezett, és felajánlotta a vádlottnak, hogy fogadjon el tőle pénzt, csak hagyja abba.

A debreceni Bem tér környéke a Google képén

A debreceni Bem tér környéke a Google képén

Rövid idő után a vádlott legállt, és közölte, hogy elfogadja az ajánlatát. A sértett a táskájából 13 ezer forintot adott oda V. J.-nek, aki ezt követően a Nagyerdő irányába elszaladt. A lány a Bem téri kereszteződésnél egy arra haladó taxistól kért segítséget, nem sokkal később pedig a rendőrök is kiérkeztek a helyszínre.

A Debreceni Törvényszék az elsőfokú kilenc évről másodfokon tíz év fegyházbüntetésre ítélte V. J.-t. Ezenkívül 10 évre eltiltotta közügyek gyakorlásától, és 1,8 millió forint bűnügyi költséget is meg kell fizetnie. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top