Aktuális

Több százmilliónyi adót csaltak el az Ozora Fesztivál szervezői

Fesztiválszervezők ellen nyomoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal: egy Fejér megyei férfi és két társa eltitkolta a belépőkből származó bevétel egy részét, amivel a költségvetésnek több mint 360 millió forint vagyoni hátrányt okozott. A 24.hu információi szerint az Ozora Fesztiválról van szó.

A NAV keddi közleményében azt írta: a pénzmosással érintett összeg mintegy 2,7 milliárd forint. A három embert pénzmosás és költségvetési csalás bűntettével gyanúsítják. A bűnözői csoport tagjai a jegyértékesítéshez ciprusi cégeket használtak, és a pénz egy részét egy szlovák társasághoz utalták, ahonnan azt készpénzben felvették, illetve továbbutalták más szlovák bankszámlákra. A költségvetésből így kieső áfa- és szja-bevétel meghaladta a 360 millió forintot – írja az MTI.

Ozora fesztivál (fotó: MTI / Mohai Balázs)

Ozora Fesztivál (fotó: MTI / Mohai Balázs)

A NAV nyomozói 11 helyszínen tartottak házkutatást és foglaltak le bizonyítékokat: magyar és külföldi bankszámlákat, 60 millió forint készpénzt és egy nagy értékű személygépkocsit. Továbbá összesen 558 millió forint összegű vagyont foglaltak le.

A 24.hu információja szerint az Ozora Fesztivál vezetőinél tartott ellenőrzést a NAV. Úgy tudják, hogy egy korábbi, már lezárt évad elszámolásával kapcsolatban fogott gyanút az adóhivatal, ezért szálltak ki a helyszínre a nyomozók.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top