Aktuális

Fatolvajt lőttek fejbe a rendőrök

A rendőrök állítólag nem is figyelmezettek, csak lőttek. Társa szerint egyszerűen kivégezték a 25 éves férfit.

Fejbe lőttek a rendőrök egy falopáson tetten ért férfit a Maros megyei Beresztelkén (Breaza). A falopást a 112-es segélyhívó számon jelentették, és a fegyverhasználatra azt követően került sor, hogy a tetten ért férfi nem engedelmeskedett a helyszínre vezényelt hatósági közegnek. A főbe lőtt férfi a helyszínen életét vesztette.

Az eset egyik szemtanúja elmondta: a rendőrök által lelőtt 25 éves Leventével és egy 13 éves gyermekkel együtt gyűjtöttek száraz ágakat az erdőben, hogy ezekkel fűtsék télen a házaikat. A tanú szerint a rendőrök nem figyelmeztettek, hanem egyenesen a társa fejére céloztak, amikor pedig látták, hogy az áldozat meghalt, elmenekültek az erdőből. Főbe lőtt társát a jelen lévő gyermekkel együtt tették fel a szekérre és vitték ki az erdőből. Szerinte a társát egyszerűen kivégezték.

A portál a Maros megyei törvényszéki ügyészség hétfői közleményét is idézte, mely szerint a rendőrök „egy csoport roma etnikumú személyt” értek tetten falopáson.

Előállításuk és azonosításuk érdekében a rendőrök kénytelenek voltak használni a szolgálati fegyverüket

– áll a szűkszavú közleményben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top