Aktuális

Börtönőr és rendőr is jelentkezett a félmilliós fizetést kínáló óvodai állásra

Sokakat csábít a tornanádaskai álomfizetés, ám szakképzett óvónő alig akadt a jelentkezők közül. A polgármester tovább emeli majd a félmilliós fizetést.

Rendőr, börtönőr és egy budapesti 75 éves nyugdíjas óvónő is jelentkezett az ország valószínűleg legjobban fizető óvodai állására, Tornanádaskára – számolt be az RTL Klub Híradója. A sok jelentkező között azonban alig akadt szakképzett óvónő.

Mint azt az NLCafé is hírül adta, a kis borsodi településen 2 éve hiába keresnek óvónőt, senki nem akar a kis faluba menni. Erre a polgármester gondolt egyet, és hirdetést adott fel: akár kezdő óvónőnek is fizetnek bruttó félmilliót. Mint mondja, bárhonnan elveszik a pénzt, ha kell, mert szerinte az oktatásnál nincs fontosabb. Valószínűleg még több fizetést ajánlanak majd fel, nem akarnak arról lemondani, hogy szakképzett óvónő foglalkozzon a gyerekekkel.

A szlovák határhoz közeli kis településen 750-en élnek, minden második ember 18 év alatti és szinte mindenki cigány származású.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top