Aktuális

Erős választ adott a MeToo kampányra egy indiai író

A nyilvánosság előtt is vállalta, hogy zaklatott egy nőt, és megbánta. Szeretné, ha más férfiak is megtennék.

A Harvey Weinstein szexuális zaklatási botránya nyomán indult #MeToo kampányra adott válaszul #IDidThat hashtaggel posztolt Devang Pathak indiai író egy olyan esetről, amikor tiszteletlenül bánt egy nővel. Abban a helyzetben úgy érezte, a nő sebezhető, neki pedig valamiféle hatalma van. Pár hónappal később újra találkoztak, és megkérdezte a nőtől, hogy megcsókolhatja-e, mire ő nemet mondott.

 A #metoo hashtaget Alyssa Milano amerikai színésznő indította útjára még múlt hét vasárnap. Milano üzenetében az szerepel, hogy ha minden nő, akit valaha ért szexuális zaklatás, csak annyit írna a közösségi oldalára, hogy „engem is”, az emberek talán átéreznék a probléma súlyát.

 

„Nem volt könnyű írni róla, de megtettem. Sajnálom, és máskor jobban csinálom” – fogalmazott.

Az író azután szánta el magát a poszt megírására, miután olvasta  Rega Jha, a Buzzfeed szerkesztőjének tweetjét, miszerint szívesen látná a nőket zaklató férfiak bocsánatkéréseit. Devang Pathak abban reménykedik, hogy hozzá hasonlóan más férfiak is nyilvánosság elé mernek állni történeteikkel.

BBC

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top