Aktuális

Állítólag Eszenyi Enikő már beszélt a zaklatásról Marton Lászlóval

Amióta kiderült, hogy Sárosdi Lilla színésznő Marton Lászlót, a Vígszínház korábbi igazgatóját, jelenlegi főrendezőjét vádolja szexuális zaklatással, a színház oldalán megjelent egy rövid, kétsoros közlemény. Információk szerint a jelenlegi igazgató, Eszenyi Enikő már beszélt a zaklatásról Martonnal.

A Vígszínház oldalán október 19-én a következő kétsoros közleményt jelent meg:  „A Vígszínház a szabadság, a méltóság, valamint a becsület elleni minden támadást a leghatározottabban elítél. Ezen értékek védelme mindig is a legalapvetőbb feladataink közé tartozott és tartozik.”

Azt követően jelent meg a közlemény, hogy Sárosdi Lilla ugyanezen a napon felfedte korábbi szexuális zaklatója nevét, Facebookon megosztott videójában azt állítja, hogy a sokáig csak nagyrendezőként emlegetett színházi ember, aki sok évvel ezelőtt orális szexre akarta kényszeríteni őt, Marton László.

Mivel Marton László a Vígszínházi jelenlegi főrendezője, korábban pedig igazgatta az intézményt, a jelenleg Eszenyi Enikő által vezetett színháznak meg kell szólalnia az ügyben. Az NLCafé.hu is megkereste a Vígszínházat, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy a fenti, kétsoros közlemény a mérvadó. 

A Zoom.hu-nak viszont többszöri megkeresésre Eszenyi Enikő válaszolt, aki annyit közölt, hogy „már beszéltek a zaklatásról Marton Lászlóval. Hosszabban pedig később reagálnak a vádakra”.

Marton László szerint Sárosdi Lilla állítása minden valóságalapot nélkülöz, és mivel rágalomnak tartja azt, kénytelen megtenni a megfelelő lépéseket az ügyben.

Címlap: MTI Fotó/Kelemen Zoltán Gergely

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top