Aktuális

75 millióval rövidítette meg az osztrák bankot a magyar csaló

Hiába volt szinte tökéletes és aprólékos a csalás, mégis lebukott az a magyar férfi, aki egy osztrák banktól 75 millió forint hitelt csalt ki. Keszthelyen emeltek ellene vádat.

Fifikás csaló ellen emelt vádat a Keszthelyi Városi Ügyészség, az ügyeskedő férfi 75 millió forinttal rövidített meg egy osztrák pénzintézetet. A vádlott először hamis iratokkal különböző ingatlanokat vett a nevére, amelyeket egy osztrák pénzintézet szabad felhasználású kölcsönéhez hitelbiztosítékként használt fel.

A vádlott úgy jutott ingatlanok adataihoz, hogy interneten, illetve ingatlanügynökségeken keresztül nézte meg a házakat, és vevőjelöltként kérte a tulajdonos engedélyét, hogy felértékeltethesse azokat egy értékbecslővel, aki azonban nem tudott arról, hogy megbízója csalni akar. Így sikerült a nevére íratnia egy 243 millió forintot érő debreceni ingatlant, illetve egy 91 milliós nyíregyházi üzemet is.

A csaló elküldte az ingatlanok hamis tulajdoni lapjáról készült másolatot, a hamis lakcímet igazoló hatósági igazolványt és egy szintén hamis munkáltatói igazolást egy keszthelyi ügyvédnek, aki az osztrák banknak továbbította azokat.

A férfi ezzel a módszerrel – amelyhez egy nyíregyházi ismerőse segítségét is igénybe vette – 265 ezer euró kölcsönt kapott, amit 60 hónap alatt kellett volna visszafizetnie. Amikor a jutalékok levonása után átutalt csaknem 75 millió forintot a vádlott felvette, közreműködéséért 500 ezer forintot adott át a neki segítő ismerősének.

A Keszthelyi Városi Ügyészség különösen nagy kárt okozó csalás miatt emelt vádat az ingatlanok adataival hitelt szerző férfi ellen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top