Aktuális

Postáshiány: patakba dobják a kézbesítetlen leveleket Kőszegen

Kevés a postás Kőszegen, ezért a város lakói késve vagy egyáltalán nem kapják meg leveleiket, csomagjaikat. Olyan is előfordul, hogy a patakból halásszák ki a leveleket, amelyektől így akarnak megszabadulni a lusta kézbesítők.

Elképesztő esetről számol be blogján Tóth Gábor kőszegi képviselő. Az Összefogás Kőszeg politikusa szerint nincs elég postás Kőszegen, emiatt a Magyar Posta nem tudja ellátni rendesen feladatát: késnek vagy meg sem érkeznek a levelek és a csomagok.

„Sokan panaszkodnak, hogy nem vagy több hetes késéssel érkeznek meg levelek. Többen megjegyezték, hogy a közműszolgáltatók, állami hivatalok, önkormányzat, egyéb szerv leveleit nem vagy jelentős késéssel kapják meg – miközben a késedelmi kamatot, az elveszett számla pótlását, csekkszerzést és ez ezzel eltöltött időt persze senki nem téríti meg. Van olyan idős helyi lakos, aki a sorban állva arra panaszkodott, hogy tavasz óta nem látott kézbesítőt” – írja blogján a képviselő.

A postai dolgozók leterheltségét bizonyítja az az eset is, amikor egy komplett társasház levélkötegét egyben találták meg a ház előtti padon, de többen fotóztak a Gyöngyös-patakba dobott borítékokat is.

A képviselőnek a postán persze nem ismerték el, hogy romlott volna a szolgáltatás színvonala, állítják, minden levelet és küldeményt időben kézbesítenek.

Címlapkép: MTI Fotó: Bruzák Noémi

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top