Aktuális

Emlékeztek, mennyibe került egy nagy bevásárlás 1999-ben?

Tényleg nem bírok betelni anyu háztartási könyvének lapozgatásával.

háztartási könyv

 Nemrég, pakolás közben akadt anyukám kezébe egy régi füzet, a háztartási könyve 1999-ből. Olyan anyukám háztartási könyvét lapozgatni, mint egy naplót olvasni, pedig csak szavak és számok. Nyilván tudom, hogy minden drágul szépen lassan, de ennek ellenére mégis hüledezve néztük, hogy 1999-ben egy havi nagy bevásárlás egy négytagú családnak két nagy iskolás gyerekkel 10-12 ezer forint volt. A szeptemberi kiadások listáján a legdurvább nekem a nőgyógyász és a tankönyvek ára. Egy magán nőgyógyásznál akkor 2500 forintba került egy szűrővizsgálat, a tankönyvek egy általános és egy középiskolásnak 1300 forintba.

Az akkor még dohányzó apámnak havi 6000 forintba került a Sopianéja, az egy havi lottóért pedig 1500 forintot kellett fizetni 1999-ben. A kocsit 5200-6000 forintért lehetett teletankolni.  A legszebb a háztartási füzet vége, ahol az egész évi rezsi ki van számolva – ennyibe került egy családi ház rezsije 1999-ben.

háztartási könyv

1999-ben ennyibe került egy családi ház éves rezsije.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top