Aktuális

Félmilliót kaphat, aki 1940 előtt született – hirdették a csalók

Több mint 140 embert károsított meg két férfi és egy nő, akiket már a Nógrád megyei nyomozók hallgatnak ki.

Üzletszerűen elkövetett csalás vétség megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást a Nógrád megyei rendőrök. A nyomozás jelenlegi adatai alapján az egyik gyanúsított, egy 66 éves férfi idén október előtt azzal bízta meg a másik két gyanúsítottat, egy  31 éves nőt és annak 51 éves édesapját, hogy Endrefalván több idős embert keressenek fel azzal az ígérettel, hogy az 1940 előtt születetteket, valamint a Don-kanyarban elhunyt áldozatok hozzátartozóit 300-500 ezer forint közötti kárpótlási összeghez juttatják ez év karácsonyáig. A kifizetés feltétele mindössze annyi lett volna, hogy a sértettek a személyi adataikat közöljék és az általuk megadott bankszámlaszámra egy összeget fizessenek be.

Az eddig rendelkezésre álló adatok alapján a fenti ígérettel tévedésbe ejtett sértettek 1500 és 16.000 forint közötti összegeket fizettek be a megadott bankszámlára. Így 2017. október 1. és október 11. közötti időszakban a 31 éves nő folyószámlájára Endrefalváról három, míg az ország több megyéjéből 142 sértett fizetett be összesen több, mint egymillió forintot. Az így befolyt összegeket a gyanúsítottak saját céljaikra fordították.

A rendőrök a 66 éves férfit és két társát elfogták, a rendőr-főkapitányságra előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki őket. A nyomozók a 66 éves férfit őrizetbe vették, és az illetékes ügyészségen előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.  

(VIA: Police.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top