Aktuális

Van, ahol a tanárhiány miatt idén még nem volt matek- és angolóra

Van olyan középiskola, ahol idén még nem volt matematika- és angolóra, mert nincs tanár. Erről beszélt Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke az ATV-n. A Klebelsberg Központ szerint ez nem igaz.

Mendrey László szerint nem is egyedi eset a ceglédi, ahol tanárhiány miatt tanév eleje óta sorban maradnak el az angol- és matematikaórák. Korábban arról is beszélt, hogy „Facebookon, Jófogáson, Vaterán, ismerősökön keresztül, más közösségi oldalakon, mindenféle felületen próbálnak pedagógust találni az iskolák”, annyira hiányzik az utánpótlás. Az érintett iskola igazgatója és az intézményfenntartó nem nyilatkozott.

üres tanterem (fotó: MTI / Vajda János)

Üres tanterem a 2016-os tanársztrájk idején (fotó: MTI / Vajda János)

A Klebelsberg Központ viszont közleményben reagált. Azt írták, „a Ceglédi Tankerületi Központhoz tartozó iskolákban rendben zajlik a tanév, minden tantárgyat szaktanár tart a diákoknak, sem matematika, sem más tárgyakból nincsenek ellátatlan órák”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top