nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Kilószám foglalják le az aranyat a röszkei határőrök

Kilószám foglalják le az aranyat a röszkei határőrök

Aranycsempészeket fogtak el a röszkei határátkelőhelyen, akik összesen közel 1 kilogramm nemesfémet akartak becsempészni az országba.
MTI/NLCafé
f Ajánlom

Egy osztrák férfi és egy török nő összesen csaknem 900 grammnyi arany ékszert próbált illegálisan Magyarországra csempészni, igaz, nem egyszerre. A pénzügyőrök először egy osztrák rendszámú autót ellenőriztek Röszkén, a szigorított átvizsgálás során az első ülések közötti könyöklő hátsó tárolórekeszében 334 grammnyi arany ékszert – karkötőket, gyűrűket, fülbevalókat, nyakláncokat, érméket – találtak.

Rövid idő elteltével egy német rendszámú autót vezető török nő akadt fenn a pénzügyőrök ellenőrzésén, aki kézitáskában próbált meg 563 gramm arany ékszert bejelentés nélkül behozni az országba. A pénzügyőrök a négymillió forint értékűre becsült ékszerszállítmányokat lefoglalták, a járművezetők ellen a pénzügyi nyomozók költségvetési csalás miatt eljárást indítottak.

Az elmúlt néhány hétben a pénzügyőrök két hasonló bűncselekményt derítettek föl Röszkén: augusztus végén 1200, szeptember elején 530 grammnyi arany ékszert próbáltak Magyarországra csempészni.

Megosztás Facebookon