Aktuális

Meztelenül támadt rá áldozataira a zuglói szatír

Négy nőt támadott meg szexuális célzattal egy férfi Budapesten öt hónap alatt, akár 12 évet is kaphat tettéért.

Zugló utcáin egyedül sétáló nőket nézett ki magának és támadt rájuk a 28 éves K. Balázs, aki négy nőt is megpróbált megerőszakolni, de két esetben nem járt sikerrel.

A kiszemelt, egyedül sétáló nőket kocsival kezdte követni a férfi, majd megállt, és teljesen meztelenül, az arcát egy sállal vagy maszkkal eltakarva, kiszállt az autóból és a nőkre támadt. A megtámadott nőket lefogta, földre rántotta, és bántalmazta, többüknek  az arcát ököllel ütötte azért, hogy tűrjék a szexuális erőszakot.

Az ügyészség beszámolója szerint a 4 esetből kettőnél a szexuális erőszak kísérleti szakban maradt, mert az egyik áldozat hangosan kiabált, és hevesen védekezett, míg egy másik áldozat kiabálását egy közelben lakó hallotta meg, és megzavarta az erőszaktevőt.

A 28 éves férfi egyik áldozatát olyan súlyosan bántalmazott, hogy nyolc napon túl gyógyuló arccsont-, szemüreg-, illetve állcsonttöréseket szenvedett.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfival szemben négy rendbeli szexuális erőszak bűntette, illetve kísérlete, valamint súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra. A vád tárgyává tett bűncselekmények büntetési tételének felső határa – a bűnhalmazat miatt – 12 évig terjedő szabadságvesztés.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top