Aktuális

Ezek a foglalkozások tűnhetnek el 10 éven belül

A jövő karrierlehetőségeiről kérdezett a Futureal-csoport és a TEDxDanubia közel 100 informatikai, telekommunikációs, logisztikai, valamint építőipari szakembert és döntéshozót.

A technológiai fejlődés miatt leginkább az üzemi dolgozók, a kézbesítők és az ügyfélszolgálati munkatársak munkájára nem lesz szükség, pontosabban arra, hogy ember töltse be ezeket a munkaköröket. Várhatóan a maitól eltérő készségekre és képességekre is szükség lesz egy sikeres karrier felépítéséhez. A válaszadók szerint szükséges készség lesz az érzelmi intelligencia, a tanulékonyság, a kreativitás és a nyitott gondolkodás. A megkérdezettek szerint a mai gyermekek számára a személyes kapcsolatteremtés, a koncentráció és a munka-magánélet egyensúlyának megtartása jelenti majd a legnagyobb kihívást – írja a VG.

Az okoskészülékek használatát a válaszolók többsége szerint 5 és 7 éves kor között kellene megtanulniuk a jövő felhasználóinak. Az új generációnak az irodán belüli kikapcsolódási lehetőségek, az informális közösségi terek és a home office adják majd meg a hatékony munkavégzéshez szükséges környezetet a megkérdezettek szerint.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top