nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Akár sorozatgyilkossággal is meggyanúsíthatják Peter Madsent

Akár sorozatgyilkossággal is meggyanúsíthatják Peter Madsent

A svéd rendőrség vizsgálja, hogy Peter Madsen dán feltaláló felelős lehet-e más nők haláláért is. Azokat a hasonló eseteket vizsgálják, ahol az áldozatok nők, és akiknek levágták a végtagjait – mondta a Svédország déli részén található Skane megye egyik rendőre.
NLCafé
f Ajánlom

A svéd újságírónő megölésével és feldarabolásával vádolt dán feltaláló DNS-ét megoldatlan svédországi gyilkosságok helyszínén talált mintákkal hasonlítja össze a svéd rendőrség. Az adatokat novemberben számítógéppel vetik össze – hangzott el hétfőn a svéd TV4 csatornán.

Kim Wall svéd újságírónőt augusztus 10-én látták utoljára egy tengeralattjárón annak tulajdonosa, Peter Madsen társaságában. A tengeralattjáró később elsüllyedt, Madsen túlélte a „hajótörést”, de a hatóságok augusztus 11-én őrizetbe vették gyilkosság gyanújával.

A 46 éves autodidakta mérnök, tengeralattjárók és űreszközök tervezője a bírósági tárgyaláson tagadta, hogy megölte és feldarabolta a 30 éves riporternőt. Azt vallotta: a Dánia és Svédország közötti egyik tengerszorosban végrehajtott merülés után mindketten ki akartak menni a búvárhajó fedélzetére. Ő ment fel elsőként a toronyba, és tartotta a csapóajtót a riporternek, ám amikor egy másik hajó keltette hullám meglökte a tengeralattjárót, megcsúszott, az ajtó pedig teljes erőből rácsapódott a nő fejére. Amikor újra kinyitotta az ajtót, Kim Wall már a padlón feküdt egy hatalmas vértócsában.

A feltaláló azt állította, hogy a pánik okozta sokkhatás alatt dobta a tengerbe a holttestet amolyan „temetési szertartásként”, nehezékeket kötött a testre azért, hogy az a tengerfenékre süllyedjen. Tagadta ugyanakkor, hogy megcsonkította volna a tetemet. Az újságírónő halála után a feltaláló maga süllyesztette el tengeralattjárót, mert úgy gondolta, hogy a történtek után nem fogja többé használni a vízi járművet.

Szombaton a dán rendőrség bejelentette, hogy búvárok megtalálták Kim Wall levágott fejét, két lábát és ruháit. Korábban a tenger partra sodorta a nő torzóját egy koppenhágai szigeten.

Megosztás Facebookon