Aktuális

A Ryanair vezérigazgatója próbálja megpuhítani a pilótákat

Magasabb fizetést és jobb munkakörülményeket ígér a Ryanair pilótáinak Michael O’Leary vezérigazgató. Erre azután került sor, hogy a jelentősen megritkították az elkövetkező hónapokra a Ryanair-járatokat, a késések csökkentése érdekében pedig megpróbálták korlátozni a pilótákat abban, hogy mennyi szabadságot vehetnek ki idén.

Michael O’Leary vezérigazgató levelet írt a Ryanair pilótáinak, amelyben magasabb fizetést és jobb munkakörülményeket ígért nekik. A levélben elnézést kért azért, hogy a változások felforgatták a beosztásukat, és kérte őket, hogy ne hagyják el a légitársaságot – írja a hvg.hu.

O’Learynek azután kell megpuhítania a fapados légitársasága személyzetét, hogy a Ryanairnek több ezer járatot kellett törölnie az elmúlt hetekben. A cég most tér át a korábban áprilistól a jövő év márciusáig tartó menetrendről a január-decemberi rendszerre, de a változás miatt a pilóták és a légiutas-kísérők tömegesen veszik ki elmaradt szabadságukat, mert attól tartanak, hogy az évkezdet áthelyezése miatt bent ragadnának a szabadnapjaik. E miatt személyzethiány alakult ki, és ez a fő oka a járatritkításnak.

A vezérigazgató korábban egyszeri alkalommal kifizetendő bónuszt ígért azoknak a pilótáknak, akik nem veszik ki a szabadságuk egy részét idén, ám ez ellen jogosan háborogtak az alkalmazottak, hiszen amit kért a Ryanair, az a szerződésükben rögzítettekkel nem egyezik meg. A pilóták már hangot adtak annak, hogy ők nem fizetésemelésre és bónuszra vágynak, hanem rendes munkakörülmények között az előírt szabadnapjaikat akarják kivenni.

A Ryanair szeptember végén jelentette be, hogy a téli szezonban 18 ezer járatot töröl, ami több mint 700 ezer utast érint.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top