Aktuális

Novemberben tárgyalják újra a lúgos orvos ügyét

November 23-án a Fővárosi Ítélőtáblán újrakezdődik a tárgyalás a lúggal megcsonkított nő ügyében.

November 23-án kezdődik újra a lúggal megcsonkított Renner Erika ügyének tárgyalása. A tárgyalás azután folytatódik, hogy a Kúria nyáron nem emelte jogerőre a másodfokú ítéletet.

A vád szerint Renner Erikát 2013. március 12-én a Budai Irgalmasrendi Kórház igazgatója, Bene Krisztián injekcióval elkábította és lúggal megcsonkította. A Fővárosi Törvényszék Benét életveszélyt okozó testi sértésért és más bűncselekményekért első fokon 4 év börtönbüntetésre ítélte, és 5 évre eltiltották az orvosi hivatástól. Másodfokon a kiszabott büntetést kilenc évre súlyosbították, és a férfit örökre eltiltották az orvosi hivatástól.

lúgos orvos MTI Fotó: Mohai Balázs

Bene Krisztián a Kúria tárgyalótermében (MTI Fotó: Mohai Balázs)

A Kúria viszont úgy látta, hogy a bizonyítást nem vitte végig sem az első, sem a másodfok, amikor korábban bűnösnek mondták ki a volt kórházigazgatót. Az új eljárásban esély nyílik a hiányosságok pótlására.

Renner Erika augusztusban új ügyészt kért, szerinte a mostani elfogult a vádlott javára. A Legfőbb Ügyészség elutasította a panaszát. A Zoom.hu úgy tudja, a novemberi mellett már egy decemberi tárgyalási napot is kitűztek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top