Aktuális

Leállhat a szentgotthárdi motorgyár, ezrek kerülhetnek utcára

Közel 1500 magyar munkavállaló állása is veszélybe került azzal, hogy új tulajdonosa lett az Opelnek. A PSA Peugeot Citroën saját erőforrásait építi ezentúl az Opelekbe, így a szentgotthárdi motorgyár feleslegessé válik. Hogy mi lesz a gyár sorsa, még nem tudni.

Ezentúl saját motorjaival szereli az Opeleket az autómárka új tulajdonosa, a francia PSA Peugeot Citroën. A váltásra azért is szükség van, mert a németek által kifejlesztett motorokért licencdíjat kellene fizetnie az új tulajdonosnak.

 

A Magyar Idők úgy tudja, a hogy bár minden Opelt Németországban fejlesztenek majd, a cég nem akarja ugyanazt a munkát Németországban és Franciaországban is elvégezni, ezért elkezdik a PSA platformjait használni, igaz, az átállás némi időt fog igénybe venni.

Arról még nem döntöttek, hogy mi lesz a régi Opel-motorok sorsa, és mi lesz az olyan gyárakkal, mint a szentgotthárdi, ahol ezeket a motorokat gyártották.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top