Aktuális

Börtönt kaphat, aki terrorista tartalmat néz a neten

Nem cenzúráznák a netet, de akár 15 év börtönnel büntetnék Nagy-Britanniában az ilyen tartalmat fogyasztókat.

A világ szabad országaiban gyakorlatilag cenzúrázatlanul lehet hozzájutni bármilyen netes tartalomhoz, és a jog is csak a legdurvább eseteket bünteti.

Így van ez a terrorista oldalakkal is: bárki könnyedén megtanulhat a netről bombát készíteni vagy megszervezni egy terrorista akciót

Fotó: thinkstock

A brit kormány ezen változtatna egy most bejelentett szigorítási tervvel, amely szerint súlyos bűncselekménynek minősülne az online felületeken megjelenő terrorista tartalmak puszta megtekintése is – mondta kedden a Nagy-Britannia belügyminisztere.

Amber Rudd a kormányzó Konzervatív Párt Manchesterben zajló éves kongresszusán felszólalva kifejtette: terrorcselekményekre szító, gyűlöletkeltő, radikalizáló tartalmakat még ma is szinte akadálytalanul fel lehet tölteni a világhálóra, ahol e tartalmak másodperceken belül hozzáférhetővé válnak, de „ennek véget kell vetni”.

Éppen ezért a brit kormány törvényi szigorítást tervez, amelynek értelmében 15 évig terjedő börtönbüntetéssel lesznek sújthatók mindazok, akik rendszeresen ilyen online tartalmakat néznek – mondta a kongresszusi hallgatóság ovációja közepette a brit belügyminiszter.

(via Blikk)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top