Aktuális

Lövöldöztek Las Vegasban, több mint ötven ember meghalt (frissítve)

Lövöldözés tört ki helyi idő szerint vasárnap este egy Las Vegas-i fesztiválon. Egy szálloda felső emeletéről lőttek rá a fesztiválozókra. Már legalább ötven halálos áldozatról tudnak a hatóságok. A rendőrség lelőtte a mostanra megnevezett támadót.

Kiürítették a Las Vegas-i főutca egy részét, miután lövöldözés tört ki a Mandala Bay nevű kaszinóhotel környékén. Az épület 32. emeletéről lőttek a tömegbe, videofelvételek szerint tucatjával menekültek az emberek a helyszínről.

las vegas, lövöldözés (MTI/AP/John Locher)

Las Vegas, lövöldözés (fotó: MTI/AP/John Locher)

Mandalay Bay Resort and Casino (forrás: Mandala Bay)

Ebből a szállodából lőttek ki (forrás: Mandala Bay)

Egy helyi lap szerint szüreti fesztivált tartottak a szálloda előtti téren. A hotel emeletéről puskával lőttek rá a fesztiválozókra. A közeli kórház szóvivője szerint rengeteg embert vittek be hozzájuk lőtt sebekkel.

Eleinte húsz halálos áldozatról lehetett tudni, de mostanra már biztos, hogy legalább ötvenen meghaltak a támadásban, a sérültek száma pedig kétszáz fölött lehet. A halálos áldozatok és a sebesültek között is több rendőr van. Ez az Egyesült Államok történetében az eddigi legtöbb áldozatot követelő lövöldözős tömegmészárlás.

A rendőrség lezárta a környéket, majd tűzharcban lelőtték a támadót. Az elkövető egy helyi férfi volt, a 64 éves Stephen Paddockot nevezték meg, mint merénylőt – írja a CNN.  Joseph Lombardo seriff megerősítette, hogy a rendőrség megtalálta a tettessel utazó nőt, Marilou Danley-t is.

las vegas, lövöldözés (MTI/AP/John Locher)

Las Vegas, lövöldözés (MTI/AP/John Locher)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top