Aktuális

Las Vegas-i lövöldözés: további halálos áldozatok, Trump is nyilatkozott

Tovább nőtt a vasárnap éjjel Las Vegasban elkövetett tömegmészárlás halálos áldozatainak száma. A kórházakban 515 sebesültet ápolnak.

Hivatalosan már 58-ra emelkedett a Las Vegas-i lövöldözés halálos áldozatainak száma. Az amerikai elnök hamarosan a városba utazik, és first ladyvel közösen fog imádkozni áldozatok családjaiért.

Joe Lombardo seriff tájékoztatása szerint „legalább” 515 sebesültet ápolnak a kórházakban, kijelentette, hogy a tömegmészárlás elkövetője, Stephen Paddock egyetlen nemzetközi terrorista csoporttal sem állt kapcsolatban.

Elárulta azt is, hogy Paddock még a rendőrség kiérkezése előtt végzett magával. A holtteste mellett a rendőrség megfogalmazása szerint „legalább 10” lőfegyvert találtak a Mandalay Bay szállodában.

A 32. emeletről nyitott tüzet a tömegre Stephen Paddock

Donald Trump amerikai elnök  hétfőn a nemzethez intézett rövid beszédében  hangsúlyozta,  hogy a vasárnap éjjel elkövetett  Las Vegas-i tömegmészárlás „velejéig gonosz cselekedet” volt. Meggyőződését fejezte ki, hogy a „tragédia és horror perceiben” az amerikaiak összefognak, „mint mindig”. 

A mészárlást az elnök „nemzeti tragédiának” nevezte, és közölte: mindenütt félárbócra eresztik a nemzeti lobogót. Hangsúlyozta: a first ladyvel együtt imádkozik, hogy a nemzet „egységre és békességre leljen”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top