Aktuális

Nincs helye a lövészetnek az iskolában – tiltakoznak a szülők és a tanárok

Nincs helye a lövészetnek az iskolában, sem fegyvernek a gyerekek kezében – tiltakoznak a szülők, de a tanárok is azóta, hogy a Klebelsberg intézményfenntartó rejtélyesen afelől érdeklődött a nyáron, hogy van-e az iskolában hely lőtér kialakításához.

Egy ideje már azon gondolkoznak az iskolák, hogy kell-e nekik lőtereket kialakítani, vagy kell-e majd a lövészetre oktatniuk a gyerekeket – hangzott el az RTL Klub Házon kívül című műsorában a hvg.hu szemléje szerint. Biztos információjuk az iskoláknak nincs erről, csak sejtéseik vannak, de tiltakoznak a lövészet oktatása ellen. 

Még a nyáron kaptak levelet az iskolaigazgatók, amelyben arról érdeklődött a Klebelsberg intézményfenntartó, hogy van-e az iskolákban hely lőtér kialakításához. Eltelt három hónap, a levélben feltett kérdéshez azonban nem jött bővebb magyarázat.

„Ez egy őrület” – mondta a műsorban Kerényi Mária, a Zöld Kakas Líceum vezetője, aki akkor sem engedné, hogy lövészetet lehessen tanulni az iskolában, ha lenne hozzá hely. „Én nem adok fegyvert a diákjaim kezébe” – tette hozzá.

A lap kitér arra, hogy nyáron megjelent egy kormányhatározat arról, hogy az Emmi találja ki, hogy lehetnének hazafias tornaórák a tantervben. Szeptemberben pedig jött egy újabb határozat arról, hogy 107 új lőtér épül az országban 18,5 milliárdból. Ekkor kezdtek tiltakozni a tanárok és a szülők.

A Kliknél ugyanakkor később azt írták, a nyári levél csak előzetes felmérés volt, és azt szeretnék, ha színesebbek lennének az iskolák által kínált sportolási lehetőségek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top