Aktuális

Mégis ki tesz olyat, hogy kifoszt egy 80 éves, járókeretes nőt?

Egy 49 éves férfi pár nappal ezelőtt egy járókerettel közlekedő 82 éves nőt fosztott ki az utcán. A bíróság a férfit négy év végrehajtandó fegyházbüntetésre ítélte.

A vádlott 2017. szeptember 24-én dél körül a budapesti V. kerületben, az Október 6. utcán figyelt fel a járókerettel közlekedő idős asszonyra, akit követni kezdett.

A vádlott megszólította a 82 éves nőt, és beszélgetni kezdett vele, mindeközben pedig egészen a lakóhelyéig kísérte. Ekkor a férfi megkérte a sértettet, hogy kínálja meg egy pohár vízzel, ezt azonban ő visszautasította. A tolvaj ezt követően gyorsan cselekedett: hirtelen megragadta a nő járókeretre akasztott táskáját, mivel azonban a táska szíja a járókeretre volt tekerve, a vádlott azt rángatni kezdte, úgyhogy végül a járókeretet is kirántotta a sértett kezéből. Az idős ember segítségért kiabálva megpróbálta a táskáját visszaszerezni, azonban a járókeret nélkül elvesztette az egyensúlyát és elesett.

Végül a kiabálását járókelők hallották meg, akik a társasház kapujában a tolvajt elfogták, és a rendőrség kiérkezéséig visszatartották.

Az ügyészség a férfit kifosztás bűntette miatt még az őrizet tartama alatt, három napon belül gyorsított eljárásban bíróság elé állította. Kiderült, hogy a férfi többszörös visszaesőnek minősül, és ezért 4 év végrehajtandó fegyházbüntetésre ítélték, valamint 5 évre eltiltották őt a közügyek gyakorlásától.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top