Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Aktuális

Késett otthonról, ezért találta ki a gyerekrablásos sztorit a nyíregyházi fiú

Mégsem történt gyerekrablási kísérlet Nyíregyházán – állítja a rendőrség. Csupán egy kisfiú találta ki a sztorit azért, mert nem merte elmondani otthon, hogy miért késett az iskolából hazafelé menet.

Az egyik nyíregyházi iskola képviselője szeptember 25-én jelezte a rendőrségnek, hogy a múlt héten Nyíregyháza egyik forgalmas pontján egy iskolából hazafelé tartó fiút két ismeretlen, gyalogosan közlekedő férfi megszólított azzal, hogy apja kérésének megfelelően hazaviszik. Az állítólagos gyerekrablási kísérlet híre a Facebookon is elterjedt. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai haladéktalanul megkezdték az adatgyűjtést, tanúkutatást, és meghallgatták az érintetteket is. A vizsgálat kiterjedt a környéken kihelyezett térfigyelő kamerák felvételeinek beszerzésére és elemzésére is. Ezzel egyidejűleg a polgárőrség bevonásával fokozták az oktatási intézmények környékén a rendőri jelenlétet.

Mint utólag kiderült, az elvégzett adatgyűjtés során nem merült fel olyan körülmény, adat, amely igazolta volna a fiú állítását, illetve amely megalapozta volna bűncselekmény elkövetésének gyanúját. Az érintett fiút ismételten meghallgatta a rendőrség, majd pedig megállapította, hogy nem történt bűncselekmény.

A fiú a rendőröknek elmondta, hogy a gyermekrablás kísérletének történetét ő találta ki azért, hogy magyarázatot adjon szüleinek arra, hogy miért ért később haza az iskolából. A rendőrök a nyíregyházi gyerek elmondása mellett az adatgyűjtés és a térfigyelő kamerák felvételeinek elemzése útján is kétséget kizáró módon megállapították, hogy a történet kitaláció. Az eset idején a fiú a társaival az iskolához tartozó sportpályán kosárlabdázott.  

Ne kelts szükségtelenül pánikot!

A rendőrség felhívja az internethasználók figyelmét arra, hogy az általuk látogatott közösségi oldalakon és egyéb nyilvános fórumokon ne terjesszenek és osszanak meg felelőtlenül bármilyen híresztelést, mert ezzel adott esetben indokolatlan félelmet és pánikhangulatot kelthetnek. A rendőrség minden bejelentést komolyan vesz. A rendőrség kéri, hogy aki bűncselekményről szerez tudomást, elsődlegesen ne a közösségi médiában ossza meg, hanem a rendőrség 112-es ingyenesen hívható központi segélyhívó számán haladéktalanul tegyen bejelentést.

Címlap

top