Aktuális

Átlagosan 6 percet áll sorban a magyar

Nemzetközi összehasonlításban Magyarország egyáltalán nem áll rossz helyen, ami az ügyintézés során a várakozási időt illeti. Az itthoni bankok esetében pedig változó, hogy mennyire várakoztatják meg a sorban álláskor az embert.

Egy átlagos magyar 6 percet tölt sorban állással, ez derül ki a Mystery Shopping Providers Association (MSPA) 23 európai országban végzett kutatásából. Lehet, hogy az ügyintézés során a várakozás mindig és kizárólag hosszúnak tűnik, de a felmérés szerint a sorban állásra fordított időmennyiséggel még így is az európai átlag alatt vagyunk, az átlag ugyanis 9 perc.

ügyintézés, bankArról is készült már felmérés, hogy a magyarországi bankok közül melyek rabolják el a legtöbb időt az embertől. A Pénzcentrum információi szerint a CIB Banknál 6 és 7 perc közé esik az átlagos várakozási idő, a Budapest Banknál viszont a legrövidebb átlagos várakozás 4, míg a leghosszabb 8 perc. Az OTP-nél 6, az FHB-nál pedig átlagosan 5 percet várakoznak az ügyfelek a sorszámhúzó automatáktól való távozást követően.

A bankok mindegyike méri itthon az ügyfelek várakozási idejét, de nem mindegyik volt ezt hajlandó elárulni a lapnak, az Erste Bank például üzleti titokként kezeli a mért adatait, a K&H pedig egyszerűen nem árulta el, mennyit kell ügyfeleinek átlagosan várakozni a bankfiókokban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top