Aktuális

Csalók csaptak le a népszerű szolgáltatás előfizetőire

Már a Netflix nevében is próbálkoznak az e-mailes csalók.

Nemcsak hazai jelenség, hogy eredetinek tűnő e-mailekkel próbálnak érzékeny adatokat megszerezni a csalók bizonyos cégek ügyfeleitől. Magyarországon általában a bankok azok, amelyek nevében kamu leveleket küldenek ki a csalók, a tengerentúlon most a Netflix nevű online videotéka nevét és logóját felhasználva akarnak hozzájutni az előfizetők bankkártyaadataihoz.

A 24.hu figyelmeztetése szerint a Netflix előfizetői egy hivatalosnak tűnő levelet kapnak, amelyben a cég nevében arra kérik őket a csalók, hogy egy hibás számla miatt ellenőrizzék felhasználói adataikat, köztük a bankkártyájuk adatait is.

A Netflix közleményben tudatta előfizetőivel (és a csalókkal), hogy sosem kér e-mailben személyes adatokat, sőt kártyaadatokat, jelszavakat vagy számlaadatokat sem kérnek be ilyen módon.

A cég azt tanácsolja, ha bizonytalanok vagyunk a levélben érkezett linkkel kapcsolatban, érdemes a kurzort felé húzva megnézni, hogy milyen címre irányít át, ez legtöbbször elárulja a levél természetét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top