Aktuális

Ez történik ma, Serena Williams szülinapján

Budapesten kedden reggel 06:38-kor kel fel a Nap, és 18:33-kor nyugszik. Serena Williams szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. IX. 26.

Ezen a napon:

1777-ben Mária Terézia áttelepíti a nagyszombati tudományegyetemet a budai királyi várba, és megalapítja az Egyetemi Könyvtárat. 1973-ban a Concorde első útja Washington és Párizs között. Az út 3 óra 33 percig tart. 1981-ben Serena Williams születésnapja. 1991-ben a Zsil-völgyi bányászok Bukarestbe vonulnak, elfoglalják a Parlament épületét. Petre Roman kormányfő lemondása után a bányászok hazatérnek.

serena williams tenisz us open australian wimbledon roland garros

A nap mottója:

Élni annyit tesz, mint meghatározottat cselekedni, egy vállalkozást betölteni; és amily mértékben elkerüljük azt, hogy életünket feltegyük valamire, oly mértékben válik üressé az életünk.

José Ortega y Gasset

Névnap:

Szeptember huszonhatodika Jusztina, Ciprián, Cipriána, Ciprienn, Darrell, Demény, Demjén, Jusztínia és Özséb napja.               

Szeptember huszonhatodikán született:

Radványi Géza filmrendező, Joó István térképész-akadémikus, Brian Ferry zenész, Olivia Newton-John énekesnő, Serena Williams teniszező.

Időjárás:

Többnyire erősen felhős lesz az ég, a keleti megyék felett azonban szakadozottabb lesz a felhőzet. Eső, zápor az ország nyugati kétharmadán többfelé is előfordulhat. A keleti, északkeleti szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 14 és 20, a keleti megyékben 21 és 24 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top