Aktuális

Nem volt etnikai jellege az erdélyi kislány bántalmazásának

Belső vizsgálatot folytatott a besztercei Andrei Mureșanu Főgimnázium annak a magyar kislánynak az ügyében, akit két román diák vert meg, mert az magyarul beszélt. A vizsgálat eredménye az lett, hogy nem etnikai jellegű volt a bántalmazás.

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, a besztercei Andrei Mureșanu Főgimnázium magyar tagozatán tanuló egyik ötödik osztályos kislányt bántalmazta a szünetben két hatodikos fiú. Állítólag azért, mert a lány magyarul beszélt. A főgimnázium belső vizsgálata kiderítette, hogy a verekedő gyermekek nem is tudták, hogy a bántalmazott kislány a magyar tagozat diákja.

A főgimnázium vezetése sajnálatosnak tartotta az incidenst, mely – álláspontja szerint – „egy olyan tanintézetben történt, amelyben évtizedek óta harmóniában él a magyar közösség a román közösséggel”. 

Senki sem úszta meg büntetés nélkül

A főgimnázium írásos megrovásban részesítette a szóbeli és tettleges agressziót elkövető román diákokat, a magyar diáklányt pedig „személyes figyelmeztetésben részesítette amiatt, hogy nem megfelelően reagált az események során”. Az iskola ugyanakkor mind az érintett gyermekeknek, mind pedig szüleiknek pszichológiai tanácsadást javasolt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top