Aktuális

Diákok gyűjtenek aláírást, hogy ne rövidítsék le a nyári szünetet

Nem akarják, hogy még jobban leterheljék a diákokat, ezért hivatalos aláírásgyűjtésbe kezd a Független Diákparlament a nyári szünet lerövidítése ellen.

Ahogy rendszeresen, úgy megint előkerült a nyári tanítási szünet lerövidítésének ötlete. Palkovics László oktatási államtitkár szerint 2019-től egy-két héttel rövidebb lenne a nyári szünet, de az őszi és tavaszi szünetek hosszabbak lehetnének.

Készülnek a nyári szünetre. Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

Az intézkedés terve ellen a Független Diákparlament szervez aláírásgyűjtést. A Facebookon azt írják, „az infrastrukturális feltételek abszolút nem adottak, elképesztően meleg szokott lenni már május végén-június elején is az iskolákban, hiába nem érzik ezt a döntéshozók a légkondis irodából! Ráadásul sok diáknak így is 3-4 hét gyakorlat rövidíti tovább a nyarat, ezen felül sokan dolgozni is szeretnének a nyáron, így rengeteg diáknak okozna ez az intézkedés kellemetlenséget.

A döntéshozók az elmúlt hónapokban arról is beszéltek, nemzeti táboroztatási program indulna, ami csökkentené a szülők terheit, és akár a hivatalos tanév részét is képezhetné. (via Eduline)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top