Aktuális

A neten szervezhette szökését a győri rab

Még mindig nincs európai elfogatóparancs a Győrből megszökött rab ellen, pedig a férfi már akár a világ másik felére is eljuthatott egy hét alatt.

Lassan reagál a bürokratikus gépezet, már egy hét is eltelt Zvezdovics Krisztián szökése óta, a hatóságok pedig még nem jutottak el a nemzetközi körözés kiadásáig – írja a Bors.

A lap érdeklődésére a rendőrség közölte, hogy kedden tettek előterjesztést az európai és nemzetközi elfogatóparancs kibocsátására. A rendőrségre a bűncselekménnyel kapcsolatban több állampolgári bejelentés is érkezett, ezeket értékelik, és elemzik. Addig viszont még napok telhetnek el, mire az európai elfogatóparancs megszülethet.

A Bors megnézte Zvezdovics közösségi adatlapját is, amelyen az látszik, hogy a 2013 óta börtönben lévő férfitől bejegyzések olvashatók tavaly is. Némelyik posztban utal rá, hogy nincs szabadlábon.

Azt persze nem tudni, hogy valójában ki írta a bejegyezéseket, de nem zárható ki, hogy a férfi a börtönben hozzájutott egy okostelefonhoz, amellyel képes volt tartani a kapcsolatot a külvilággal, és akár a szökését is megszervezhette.

A 33 éves férfi szeptember 12-én szökött meg a Győri Járásbíróságra történő előállítása közben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top