Aktuális

Autóval tudták csak megfékezni a megvadult kutyát

Két év kellett hozzá, hogy vádat emeljenek egy felelőtlen kutyatartó ellen, akinek staffordshire fajtájú kutyája életveszélyesen megsebesített egy nőt Budapesten, illetve megmart egy férfit is, aki a nő segítségére sietett.

Kiszökött az utcára, és életveszélyesen megsebesített egy nőt egy staffordshire terrier fajtájú kutya Budapesten még 2015 októberében. Két évre volt szükség ahhoz, hogy az ügy eljusson a vádemeléshez. A felelőtlen kutyatartónak gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó, illetve súlyos testi sértés miatt kell bíróság elé állnia.

A vádiratból kiderül, hogy a kutya gazdája a végzetes napon nem ellenőrizte, hogy a XV. kerületi házának kertkapuja rendesen be van-e zárva, és kiengedte az udvarra a kutyát. Az eb a nyitott kiskapun keresztül kiszökött az utcára, és ott rátámadt egy nőre, akinek életveszélyes sérülést okozott.

Képünk illusztráció, nem a támadó kutyát ábrázolja!

A nő segítségére sietők először kézzel-lábbal, majd egy fadarabbal próbálták leszedni róla a kutyát, ami sikerült is, viszont ekkor a kutya az egyik segítőre támadt, és a férfinak több helyen súlyos  sérüléseket okozott.

A kutya ámokfutásának végül egy autós vetett véget, aki autójával nekiment a még éppen a férfit marcangoló kutyának, majd a kocsiból kihajolva egy tárggyal a kutya fejére ütött. A kutya abbahagyta a támadást, és visszafutott a ház udvarára – idézi a vádiratot az Ügyészség.

A Fővárosi Főügyészség a kutya gazdájával szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását javasolja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top