Aktuális

Durva cidri jön! Akár 5 fokot is mérhetünk a jövő héten

Borús, szeles időre készülj a jövő héten! Országszerte szél, sok eső, illetve heves zivatarok veszélyére figyelmeztet a meteorológiai szolgálat.

Még ősziesebb napok jönnek a jövő héten, sőt a hőmérséklet is jelentősen zuhan.

Hétfőn a ködfoltok feloszlása után a változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre mindenütt kisüt a nap, délután a Dunántúlon vastagszik meg egyre nagyobb területen a felhőzet, és ott este már eső, zápor is valószínű. Többnyire mérsékelt marad a változó irányú szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 22 fok között valószínű, a nyugati határnál lesz a hűvösebb.

Kedden a Dunántúlon borult lesz az ég, keleten vékonyabb, szakadozottabb lesz a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar is kialakulhat. Az északi, északkeleti, illetve eleinte délkeleten a déli szelet helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 13 és 19 fok között várható, de a Tiszántúlon még 20, 25 fokig is felmelegedhet a levegő.

Szerdán többnyire erősen felhős lesz az ég, de keleten szakadozottabb lesz a felhőzet, ott rövid napos időszakok is lehetnek. Több helyen alakul ki eső, záporeső. A Dunántúlon megerősödik az északnyugati, keleten megélénkül a délnyugati, nyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul, de a Tiszántúlon 20 fok is lehet.

A hét további napjainak időjárás-előrejelzését a Kiderül oldalán olvashatod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top