Aktuális

Eddig senki nem élte túl, de a részeg férfi átúszta az erőmű tavát

A walesi targoncás egy legénybúcsúról érkezett részegen a felduzzasztott tóhoz, amelynek átúszásával rengetegen próbálkoztak már, de mind meghaltak.

Valószínűleg először élte túl egy ember, hogy átúszta a Colorado folyón keletkezett Mead mesterséges tavat a nevadai Hoover-gátnál. A walesi Arron Hughes 37 órán keresztül legénybúcsút ünnepelt a barátaival Nevadában, miután úgy döntött, hogy beugrik a vízbe – írja az Independent.ie.

A 28 éves targoncakezelő azt mondta, részeg volt, és a nagy melegben úgy gondolta, oda-vissza átússza a vízerőmű gátja mellett felduzzadt tavat.

A táv felénél már érezte, hogy ez nem volt túl jó ötlet, az áramlat pedig egyre erősebben szívta a fal felé. Végül teljesen kimerülve, nagyjából 30 perc kemény tempózás után ért át a túlpartra. Ott viszont rendőrök várták, és 330 dollárra, mintegy 85 ezer forintra büntették.

A férfinak csak azért sikerült a veszélyes mutatvány, mert az erőmű tíz turbinája közül csak egy működött. Az átúszással egyébként már korábban is sokan próbálkoztak, de még senkinek sem sikerült, állítólag az elmúlt tíz évben 275-en haltak meg a tóban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top