nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Ez történik ma, Xantus Barbara szülinapján

Ez történik ma, Xantus Barbara szülinapján

Budapesten csütörtökön reggel 06:12-kor kel fel a Nap, és 19:08-kor nyugszik. Xantus Barbara szülinapján ilyesmikre számíthatunk:
NLCafé
f Ajánlom

2017. IX. 14.

Ezen a napon:

1957-ben a Biztonsági Tanács elítéli a Szovjetunió magyarországi beavatkozását az 1956-os forradalom leverésére. 1960-ban az olajtermelő országok az OPEC-be tömörülnek. 1967-ben Xantus Barbara szülinapja. 1993-ban robbanás történt egy Békásmegyer, Jós utcai panelházban. Hét halott és tíz sebesült.

A nap mottója:

Vannak, akik szerint mindenféle keret, kötöttség, szabály elvetendő, én viszont úgy gondolom, hogy a hordónak az abroncs hasznos, mert a benne forrongó bort nem engedi szétfolyni, hogy hasznavehetetlen pocsolya váljon belőle.

Böjte Csaba

Névnap:

Szeptember tizennegyedike Szeréna, Armida, Armilla, Emerita, Roxána, Rozanna, Rozita, Szerénke, Szerény és Szonóra napja.

Szeptember tizennegyedikén született:

Xantus Barbara színésznő, Ranódy László filmrendező, Térey János író és Amy Winehouse énekesnő.

Időjárás:

Eleinte túlnyomóan derült, napos idő várható, majd estétől erőteljesebb gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, és akkor a Dunántúlon elszórtan valószínű zápor, esetleg zivatar. A helyenként erős délnyugati szél északnyugatira fordul, és több helyen viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között valószínű.

Megosztás Facebookon