Aktuális

Megvalósulhat a fejlesztés, amely megkönnyíti az ingázók életét

A BKK megvizsgálta, hogyan lehetne összekötni az M2-es metrót és a H8-as HÉV-et az Örs vezér terénél.

Budapest északkeleti elővárosi és agglomerációs közlekedését fejlesztené a BKK, az M2-es metróvonal és a gödöllői/csömöri HÉV összekötésével, valamint a HÉV vonalának teljes felújításával – írja a WeloveBudapest.com.

Az állomások kiosztását a modern igényekhez igazítanák, a megállók akadálymentesek lennének, és nagy parkolók kapcsolódnának hozzájuk. Lecserélnék az elavult, a hetvenes évek óta használatban levő járműállományt a metróalagúttal kompatibilis, kényelmes, légkondis és egyterű szerelvényekre. És egy új, rákoskeresztúri szárnyvonalat is kialakítanának.

Az Örs vezér téri új peron látványterve

A 2020-tól induló fejlesztés kialakítására és az előkészítésére kiírt, 5 milliárd forint keretösszegű nyílt tendert a Főmterv Mérnöki Tervező Zrt. nyerte, melynek megvalósíthatósági felülvizsgálata, az engedélyek beszerzése és a kiviteli tervek részletes elkészítése most zajlik.

Ez a vonal Budapest második legforgalmasabb elővárosi tengelye. Az összes napi utazás száma egy irányban körülbelül 73 ezer, a Budapesten megjelenő teljes agglomerációs forgalom 12 százaléka.

A részletes tervek megtalálhatók a BKK honlapján.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top