nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Fertőzött a Szamos vize, rothadó húscafatok úsznak benne

Fertőzött a Szamos vize, rothadó húscafatok úsznak benne

Habzó, büdös, húscafatos szennyvíz folyik a Szamosba Romániában, és ez a víz folyik át Magyarországra is. A Szamos szennyezettségére a Greenpeace már egyszer felhívta a figyelmet, de az újabb mérések szerint a helyzet továbbra sem javult.
NLCafé
f Ajánlom

A Greenpeace nemzetközi szakértői csapata idén májusban kiderítette, hogy egy romániai, az Unicarm húsüzemét is magában foglaló telephelyről bűzös, fertőző, veszélyes hulladék, állati maradványok ömlenek tisztítatlanul a Szamos folyóba, ami a pár kilométerre lévő magyar területeken is problémát okozott. 

A Greenpeace augusztus végén ismét ellátogatott a Szatmár megyei Vetés (Vetiș) településre, és szakemberei újra méréseket végeztek. Sajnos a helyzet három hónap alatt semmit sem változott: továbbra is rothadó húsmaradékok kerülnek a folyóba és így Magyarországra is.

Az akkreditált laboratóriumból származó vizsgálati eredmények alapján a fertőzéseket okozó coliform baktérium telepszáma továbbra is meghaladta az elfogadható értéket a Szamosban, így megállapítható, hogy a folyóba ömlő szennyezés gyakorlatilag fertőző veszélyes hulladéknak minősül. A szennyezés a magyarországi, határközeli településnél, Csengernél is még érzékelhető és kimutatható volt – írja a 24.hu.

Megosztás Facebookon