nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
28 éves volt modell lett Trump új kommunikációs igazgatója

28 éves volt modell lett Trump új kommunikációs igazgatója

Hope Hicks az elnök lányán, Ivanka Trumpon keresztül került a család közelébe, most a Trump-kabinet egyik legjobban fizetett tisztségviselőjévé vált.
Andersen Dávid
Andersen Dávid
f Ajánlom

Hope Hicks kinevezéséről tegnap adott hírt a Fehér Ház. A 28 éves kommunikációs igazgató a trágár stílusa és botrányai miatt mindössze tíz nap után kirúgott Anthony Scaramucci helyére érkezett.

Hope Hicks a New York-i Trump Towerben, még 2016 decemberében (Fotó: Getty Images)

Az elnök egyik legközelebbi bizalmasaként is emlegetett Hicks korábban a Trump-kampány sajtófőnökeként tevékenykedett, előtte pedig PR-esként Ivanka Trump egyik divatcégének a sajtóját intézte. A divat nem áll tőle távol, korábban ugyanis modellként is dolgozott, többek között a Ralph Lauren kollekcióit mutatta be, illetve a Pletykafészek (Gossip Girl) című sorozat utánlövéseként kiadott The It Girl című könyv borítóján is szerepelt, mindössze 17 évesen.

Donald Trump 2014-ben figyelt fel Hicksre, amikor személyesen őt választotta ki ingatlancége PR-feladatainak ellátására. Innen egyenes út vezetett a kampányig, most pedig, Scaramucci kirúgását követően a kommunikációs igazgatói posztig. Ezzel Hicks az egyik legjobban fizetett kormányalkalmazott lett: a BBC értesülései szerint munkájáért évi 180 000 dollárt (több mint 46 millió forintot) kap majd.

Kellyanne Conway elnöki tanácsadó (b.) és Hope Hicks (j.), a Fehér Ház új kommunikációs igazgatója (Fotó: Getty Images)

Az amerikai médiában egyelőre főleg a találgatások mennek, hogy a politikában járatlan Hicks mennyire fogja tudni kordában tartani az elnököt, illetve mennyire lesz képes helyt állni egy olyan poszton, amely – legalábbis a Trump-kabinet regnálása óta – már több dörzsölt spin doctort is felőrölt. A kommunikációs igazgatói posztot ugyanis január óta betöltötte a Fehér Házból azóta távozó Sean Spicer, valamint Mike Dubke, aki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter hivatalos látogatása idején dolgozott a poszton. Emellett a már említett Anthony Scaramucci esete szólt a legnagyobbat, kirúgása után ugyanis távozott a kabinetből Reince Priebus kabinetfőnök, valamint a már említett Spicer, aki akkor már csak sajtószóvivőként dolgozott Trumpnak.

Hope Hicks legerősebb fegyvere – tapasztalat hiányában – leginkább az lehet, hogy az elnök legközelebbi bizalmasai köré sorolják, aki állítólag pontosan tudja, hogy a lobbanékony természetű elnök milyen módon próbálja elérni a céljait.

Megosztás Facebookon