Aktuális

Újabb állomáson tesztelik az e-jegyrendszert

Az utasoknak egyelőre nem kell használniuk az érvényesítő készülékeket, egyelőre csak tesztelik a berendezéseket.

Elkezdték telepíteni a ráckevei (H6-os) HÉV közvágóhídi végállomásán az elektronikus jegyrendszer első érvényesítő készülékeit – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Az utasoknak egyelőre nem kell használniuk az érvényesítő készülékeket, azokat szűkebb körben, külön erre a célra biztosított kártyákkal fogják tesztelni a BKK és a rendszert szállító cég szakemberei.

Az elektronikus jegyrendszerhez kapcsolódó érvényesítő készülék a H6-os HÉV Közvágóhíd végállomásán (MTI Fotó: Balogh Zoltán)

A HÉV-vonalakon csak a legforgalmasabb állomásokon, például a Batthyány téren, a Margit hídnál, az Örs vezér terén és a Boráros téren lesznek beléptetőkapuk, a többi megállóhelyen érvényesítő készülékeket telepítenek a peronra.

Az elektronikus jegyrendszer bevezetésével összesen 530 ilyen érvényesítő készüléket helyeznek üzembe. Az eszközök kiépítése várhatóan 2018-ban kezdődik meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top