Aktuális

Gyermekprostitúcióval gyanúsítanak egy magyar párt

Anyagi haszonszerzés céljából egy magyar pár kiskorú lányokat szállított ki Szlovákiába, hogy ott prostitúcióra kényszerítsék őket. És ez csak az egyik súlyos bűncselekmény, amivel megalapozottan gyanúsítják a két magyart.

A rendőrség szerint megalapozottan gyanúsítható egy magyar pár kerítéssel, gyermekprostitúció kihasználásával és kóros szenvedélykeltéssel. A Nemzeti Nyomozó Iroda a novajidrányi H. Zs. és Ó. T. ellen indított eljárást, akik a 2016 tavaszától gyermekvédelmi intézetben élő kiskorú lányokat anyagi haszonszerzés céljából Szlovákiába szállítottak, ahol fenyegetéssel és bántalmazással prostitúciós tevékenység folytatására kényszerítették őket – írja a Hvg.hu.

A 36 éves férfi és 28 éves nő a prostitúcióért kapott összegeket a lányoktól elvették, majd abból fedezték saját magyarországi életvitelüket. A gyanúsítottak több alkalommal kábítószert adtak a fiataloknak, illetve ilyen szerekkel töltött cigaretták elszívására kényszerítették őket, így a lányok erősen bódult állapotba kerültek.

H. Zs.-t és Ó. T.-t szerdán, Miskolc belvárosában fogták el, majd gyanúsítottként hallgatták ki őket. Előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top